FAQ PENAPIS AIR ICON CUCKOO

Puan sedang cari penapis air? Saya cadangkan agar puan dapatkan dulu maklumat dari faq penapis air icon cuckoo ni. Jika masih ada maklumat yang puan perlukan, jangan segan untuk hubungi saya terus.

FAKTA MENARIK TENTANG PENAPIS AIR ICON

Ada caj pendaftaran tak?

Tiada.

Buat masa ni, Cuckoo tak mengenakan sebarang caj pendaftaran.

Berapa lama tempoh pemasangan Icon?

Tunai

Pemasangan untuk belian tunai hanya mengambil masa 3 hari bekerja dari tarikh pendaftaran dalam sistem.

Sewa beli

Pemasangan untuk sewa beli mengambil masa 5 – 7 hari bekerja dari tarikh pendaftaran dalam sistem.

Tekanan air rendah boleh pasang?

Minimum tekanan air yang boleh dipasang adalah PSI 3. Jika kurang, pemasangan mungkin tak dapat diteruskan.

Sumber air dari telaga boleh pasang?

Maaf, cuckoo hanya menjalankan pemasangan dari sumber air yang disalurkan oleh jabatan atau syarikat bekalan air yang diiktiraf sahaja. Contohnya Syabas dan jabatan bekalan air Selangor.

Berapa unit boleh pasang atas satu nama?

Satu nama boleh pasang maksimum 3 unit penapis air sahaja.

Saya nak pasang dekat tempat lain boleh?

Boleh.

Cuckoo beri kemudahan jika anda nak daftar di sini untuk pemasangan di Johor atau di seluruh Malaysia.

Bagaimana jika saya berpindah?

Cuckoo menyediakan servis pemasangan semula secara percuma bagi anda yang mahu berpindah rumah atau nak pindah kedudukan penapis air dalam rumah 1 kali bagi 1 tahun.

Servis berapa kali?

Puan tak perlu risau. Semuanya Cuckoo provide. Cuckoo Doctress akan datang servis setiap 4 bulan. Masa tu dia akan cek 15 checkpoint.

promosi cuckoo

Tentang cara tukar filter pon puan tak perlu fikir. Setiap filter ada tempoh tukar. Jadi setahun, complete set kita tukar.

Kalau akak nak pindah, Cuckoo provide percuma sekali setahun, sama ada pindah tempat dalam rumah ataupon ke tempat lain. Contoh dari Johor ke Kedah.

Tukar filter kena bayar tak?

Penukaran filter adalah percuma bergantung kepada tempoh servis percuma yang ditawarkan mengikut plan yang diambil sama ada tunai atau sewa beli.

Apa yang filter cuckoo tapis?

Cuckoo tapi semua bahan berbahaya seperti karat, pasir, keladak, hilangkan bau klorin dan hapuskan bakteria, kuman, virus, heavy metal melalui 6 peringkat penapisan.

Air cuckoo ni mineral atau alkali?

Cuckoo ni air alkali rendah yang terhasil dari mineral dalam air sedia ada. Cuckoo mematuhi piawaian WHO dan selamat diminum semua peringkat umur.

Berapa pH air cuckoo?

Purata pH air yang akan terhasil adalah 7.5. Namun, ia bergantung kepada sumber air itu sendiri. Cuckoo akan memastikan pH air yang terhasil memenuhi standard piawaian WHO iatu dari pH 7 ke 8.

Waranti cover apa?

Cuckoo cover 100% semua spare part alat ganti kecuali kerosakan yang melibatkan tangan ketiga. Kalau puan ada masalah contoh air panas tak jalan, boleh hubungi team kami 014 5128 128 atau terus direct ke Cuckoo.

Model Icon sesuai untuk siapa?

Model ni saya sangat sarankan kepada ibu-ibu yang mempunyai anak kecil. Ibu-ibu yang risaukan akan keselamatan dan kesihatan anak-anak.

Apa fungsi yang ada pada model icon?

Suhu

Icon ada 13 level suhu. Untuk puan buat susu anak, puan boleh set suhu panas level 2. Terus boleh bagi sebab suhu ni sesuai untuk buat susu, tak perlu campur air panas sejuk. Selain susu, berikut suhu yang sesuai untuk buat teh, kopi

Teh : suhu level 4

Fungsi Steril

Ramai yang suka Icon ni sebab kita ada fungsi steril. Steril ni membunuh kuman pada 2 tempat.

  1. Faucet – Kadang2 something naik kat sini macam semut, lipas, jadi untuk pastikan faucet bersih tanpa kuman, tekan faucet sterilisation
  2. Tank – Cuckoo ada auto-sterile yang boleh run setiap minggu (boleh set). Fungsinya untuk bersihkan saluran dalam mesin

Jadi tahap air 2 kali ganda lebih bersih. Bagus tak untuk anak puan?

Tangki Stainless Steel Anti Bakteria

Tangki Icon ni adalah yang paling besar berbanding model lain. Cold 2 liter, Room 1.8 liter dan Hot 1.4  liter. Sistem Cuckoo auto refill. Jadi, air memang akan sentiasa ada dan cukup untuk 10 orang dalam satu-satu masa.

Child Lock Safety

Icon ni ada 2 fungsi keselamatan

  1. Child Lock –
  2. Auto change – Suhu panas automatik tukar kepada room set selepas 3 saat tak tekan. Jadi risiko terkena air panas hampir zero.

Energy Eye

Fungsi ini merendahkan lagi penggunaan elektrik. Sensor pintar memadamkan penapis air apabila tidak digunakan. Bil elektrik tak lari RM5 sebulan

Navigasi Suara

Icon boleh berkata-kata dengan 3 bahasa; Melayu, 支那 dan English. Ya, macam waze tu.

Apa manfaat yang saya dapat bila pasang icon?

Icon sangat sesuai bagi puan yang menjalankan rutin harian seperti ini.

  1. Bancuh susu anak
  2. Sediakan air panas

Oleh kerana Icon memiliki fungsi yang canggih, manfaat yang puan dapat adalah lebih.

  1. Mudah
  2. Cepat
  3. Lebih selamat dari risiko jangkitan bakteria
Apa pilihan saya ada untuk dapatkan Icon?

Puan boleh beli secara tunai atau sewa beli.

Tunai berharga RM4452.00 termasuk gst. Termasuk waranti selama 2 tahun. Selepas servis percuma tamat, kos servis berharga RM583.00 setahun. Lebih jimat jangka panjang jika membeli tunai.

Sewa pula RM120 sebulan untuk tahun 1 ke 3. Tahun 4 dan 5, harga menjadi RM100 sebulan. Tahun keenam pula RM 80 sebulan. Kontrak minimum 36 bulan. Servis percuma sepanjang tempoh sewa.

Apa kaedah pembayaran yang disediakan?

Tunai

Puan boleh membuat pembayaran secara:

  1. Tunai
  2. Kad kredit
  3. Kad debit

Sewa beli

Pembayaran sewa beli boleh dibuat secara auto debit menggunakan kad kredit atau kad debit.

Berapa perbezaan tunai dengan sewa beli?

>>> Kena buat jadual perbezaan<<<<

Tunai dapat servis berapa tahun?

Pembelian secara tunai melayakkan puan dapat menikmati servis percuma selama 1+1 tahun. Bergantung kepada promosi semasa.

Sewa beli dapat servis berapa tahun?

Pembelian secara sewa beli membolehkan puan menikmati servis percuma selama 5 tahun.

Berapa lama kontrak sewa beli?

Kontrak sewa beli hanya tertakluk selama 3 tahun. Oleh itu, cuckoo menawarkan penyambungan untuk menjadi hak milik selama 2 tahun dengan harga yang lebih rendah. Puan juga mempunyai pilihan lain untuk tidak meneruskan sewa beli atau tukar produk selepas 3 tahun.

Bagaimana servis selepas kontrak?

Selepas 3 tahun, jika puan meneruskan sewa beli lagi 2 tahun untuk jadikan hak milik, servis adalah percuma.

Bagaimana servis selepas jadi hak milik?

Cuckoo menawarkan servis lanjutan yang puan boleh ambil secara tahunan. Untuk model Icon, servis tahunan adalah RM583. Puan akan dapat nikmati semula servis sama seperti tahun sebelumnya. Ia termasuk:

  1. Penukaran filter
  2. Servis setiap 4 bulan
  3. Pemasangan semula
  4. Warranty
Apa beza cuckoo dengan jenama lain?

Puan boleh buat perbandingan dari beberapa sudut:

  1. Jenis dan kualiti air
  2. Servis yang disediakan
  3. Fungsi model penapis air
  4. Proses filteration
  5. Promosi
  6. Harga
Apa beza Icon dengan model lain?

Icon model paling canggih dan moden

Icon menggunakan mod elektrikal sepenuhnya. Dari segi fungsi, icon sudah jauh ke hadapan dengan ciri-ciri yang lebih banyak. Bukan sekadar untuk dapatkan air panas dan sejuk. Malah fungsi keselamatan dan kebersihan air adalah lebih terjamin

Apa promosi Icon sekarang?

Maaf puan, buat masa sekarang Icon tiada promosi.

Lihat promosi produk lain
Apa prosedur nak dapat Icon?

Daftar

Puan boleh daftar di sini.

SMS confirmation

Tunai tidak melalui proses ni. Sewa beli sahaja.

Selepas daftar, puan akan menerima sms untuk puan sahkan pembelian. Cuckoo tak akan teruskan selagi tidak disahkan melalui sms yang diterima.

Deduction

Tunai tidak melalui proses ni. Sewa beli sahaja.

Penolakan ‘advance payment’ akan dibuat seblum pemasangan. Ini bukan caj pendaftaran, tapi proses bagi memastikan cuckoo dapat ‘verify’ akaun bank. Bayaran pendahuluan adalah mengikut kadar sewa bulanan. Untuk Icon adalah RM120.

Call log

Puan akan menerima panggilan dari pihak cuckoo untuk tentukan tarikh pemasangan.

Installation

Pemasangan akan dijalankan mengikut tarikh yang sudah ditetapkan bersama.

Dokumen apa yang diperlukan untuk daftar?

Cuckoo hanya memerlukan kad pengenalan (IC), kad bank (kredit atau debit) dan borang perjanjian untuk puan tandatangan sahaja.

Puan boleh lakukannya dengan mudah. Isi maklumat pemasangan di sini.

Klik Sini untuk Whatsapp Saya
promosi cuckoo

syahir zainuddin

HUBUNGI SAYA SEKARANG

014  5128 128



Bagaimana anda mahu dihubungi?
CallSMSWhatsapp
testimoni icon