testimoni irisJika anda terfikirkan tentang pembantu di dapur yang boleh menjadikan kehidupan seharian anda lebih mudah, cepat bahkan lebih sihat, maka mengapa tidak miliki penapis air? Selayaknya sebagai pembantu, penapis air Iris menghapuskan kesukaran anda di dapur seperti menjerang air, lambat membuat air yang lazat dan penat menunggu air menjadi sejuk. Bayangkan, anda tidak perlu bergantung kepada air botol mineral yang mahal, air botol gallon yang berat mahupun air botol yang anda refill di kiosk air yang diragui kebersihannya.

Untuk mendapatkan yang terbaik di dapur rumah anda, kelengkapan penapis air semestinya penyelesaian terbijak. Nikmati air segar dan sedap di rumah yang sempurna sebagai air minum, memasak dan membuat kopi hangat serta teh nyaman. Yang pasti sesiapa sahaja biasanya berasa selesa dengan kemudahan air minum bersih yang tersedia 24 jam tanpa henti. Anda pula bagaimana?  

Penapis air Iris berteknologi semi-digital sempurna dengan fungsi sesentuh 13 suhu selain dilengkapi ciri keselamatan Child-lock mengelakkan kemalangan melecur berlaku di rumah. Paparan digital penapis air ini turut memberitahu anda status operasi, pilihan air sejuk, panas dan suhu bilik serta jam waktu semasa.

Tangki antibakteria dan Sistem Nano Positif Cuckoo Iris adalah sempurna untuk air minum; Sistem 6-peringkat ini sempurna untuk purata isi rumah sehingga 10 orang dalam satu-satu masa. Air tapisan Iris Top adalah standard WHO Worlds Health Organization yang diperakui menghapuskan sehingga 99% pencemaran air yang berbahaya seperti klorin, rasa, bau, VOC serta fluorida, arsenik, plumbum, nitrat, logam berat dan banyak lagi.

Jadi apa tunggu lagi? Matlamat kami adalah untuk membuat air minuman bersih dan segar dapat diakses oleh lebih banyak isi rumah; dengan kualiti yang hebat, harga yang berpatutan, dan perkhidmatan pelanggan yang cepat, kami komited kepada kepuasan pelanggan 5-bintang.  

Iris Top

penapis air cuckoo iris

6 Peringkat Sistem Penapisan 

  • Sediment Filter (Tahap 1) : Menapis karat dan partikel terapung
  • Pre-Carbon Filter (Tahap 2) : Menapis klorin dan sisa bahan organik
  • Natural Filter (Tahap 3-5) : Menyerap mineral air dan merembes menjadi air berkali ringan purata pH 7.5
  • Nano Positive Filter (Tahap 6) : Menapis 99% kuman, virus, kulat, zarah kecil dan logam berat seperti besi dan aluminium tanpa membuang mineral

Button Lock 

Operation Status Display Light

Time Display & Error Code Display

Selective Water from Cold, Hot and Room

FAQ (Frequently Asked Question)

Tentang Iris (klik sini)

Iris ni sesuai untuk siapa? 

Iris sesuai untuk keluarga 10 orang ke bawah. Lagi-lagi untuk yang sudah ada anak kecil, Iris sangat membantu cepatkan kerja dapur dan memenuhi kehendak anak yang nak susu cepat selain mudah buat air dan minum air.

Apa fungsi utama yang ada pada model Iris? 

Suhu : Iris ada 13 level suhu. Untuk puan buat susu anak, puan boleh set suhu panas level 2. Terus boleh bagi sebab suhu ni sesuai untuk buat susu, tak perlu campur air panas sejuk.

Tangki Stainless Steel Anti Bakteria : Tangki Iris ni adalah yang paling besar berbanding model lain. Cold 2 liter, Room 1.8 liter dan Hot 1.4  liter. Sistem Cuckoo auto refill. Jadi, air memang akan sentiasa ada dan sangat cukup untuk 10 orang dalam satu-satu masa.

Child Lock Safety : Iris ni ada 2 fungsi keselamatan

  1. Child Lock –
  2. Auto change – Suhu panas automatik tukar kepada room set selepas 3 saat tak tekan. Jadi risiko terkena air panas hampir zero.

Iris ada promosi tak sekarang? 

Tunai : FREE GIFT multi cooker bernilai RM1010 dengan pembelian secara tunai.

Sewa beli : 8 pakej pilihan sehingga akhir tahun sahaja.

Tentang Servis (klik sini)

Servis berapa kali? 

Semuanya Cuckoo provide. Cuckoo Doctress akan datang servis setiap 4 bulan. Masa tu dia akan cek 15 checkpoint. Tentang cara tukar filter pon puan tak perlu fikir. Setiap filter ada tempoh tukar. Jadi setahun, complete set kita tukar.

promosi cuckoo

Waranti cover apa? 

Cuckoo cover 100% semua spare part alat ganti kecuali kerosakan yang melibatkan tangan ketiga. Kalau puan ada masalah contoh air panas tak jalan, boleh hubungi team kami 014 5128 128 atau terus direct ke Cuckoo.

Tukar Filter kena bayar tak? 

Penukaran filter adalah percuma bergantung kepada tempoh servis percuma yang ditawarkan mengikut plan yang diambil sama ada tunai atau sewa beli.

Bagi model Iris, filter percuma sehingga 7 tahun tertakluk kepada pilihan Goood Plan.

Tentang Pemasangan (klik sini)

Berapa lama tempoh pasang Iris? 

Pemasangan untuk belian tunai hanya mengambil masa 3 hari bekerja dari tarikh pendaftaran dalam sistem.

Manakala untuk sewa beli mengambil masa 3 – 5 hari bekerja selepas proses penolakan bayaran pendahuluan berjaya dilakukan.

Tekanan air rendah boleh pasang? 

Minimum tekanan air yang boleh dipasang adalah PSI 3. Jarang tekanan air bawah PSI 3 ini berlaku.

Berapa unit boleh pasang atas satu nama? 

Satu nama boleh pasang maksimum 3 unit penapis air.

Saya nak pasang di tempat lain boleh? 

Boleh sangat. Cuckoo beri kemudahan jika anda nak daftar di sini untuk pemasangan di seluruh Malaysia.

Tentang Harga & Cara Bayar (klik sini)

Apa pilihan saya ada untuk dapatkan Iris?

Puan boleh beli secara tunai atau sewa beli.

Tunai berharga RM3999.00 termasuk gst. Termasuk waranti sehingga 7 tahun. Selepas servis percuma tamat, kos servis berharga RM550.00 setahun. Lebih jimat jangka panjang jika membeli tunai.

Sewa pula tertakluk kepada Goood Plan dengan pilihan 8 pakej yang sedia untuk dipilih.

Apa kaedah pembayaran yang saya boleh guna? 

Jika tunai, bayaran boleh guna kad kredit atau kad debit.

Manakala sewa boleh dibuat secara auto debit guna kad kredit atau kad debit.

Tunai dapat servis berapa tahun? 

Pembelian secara tunai melayakkan puan dapat menikmati servis percuma selama 1+1 tahun. Bergantung kepada promosi semasa.

Sewa beli dapat servis berapa tahun? 

Pembelian secara sewa beli membolehkan puan menikmati servis percuma sehingga 7 tahun.

Berapa lama kontrak sewa beli? 

Kontrak sewa beli hanya tertakluk selama 3 tahun. Oleh itu, cuckoo menawarkan penyambungan untuk menjadi hak milik selama 2 tahun dengan harga yang lebih rendah. Puan juga mempunyai pilihan lain untuk tidak meneruskan sewa beli atau tukar produk selepas 3 tahun.

Bagaimana servis selepas kontrak? 

Selepas 3 tahun, jika puan meneruskan sewa beli lagi 2 tahun untuk jadikan hak milik, servis adalah percuma.

Bagaimana servis selepas jadi hak milik? 

Cuckoo menawarkan servis lanjutan yang puan boleh ambil secara tahunan. Untuk model Icon, servis tahunan adalah RM583. Puan akan dapat nikmati semula servis sama seperti tahun sebelumnya. Ia termasuk:

  1. Penukaran filter
  2. Servis setiap 4 bulan
  3. Pemasangan semula
  4. Warranty

Dokumen apa yang diperlukan untuk apply?

Cuckoo hanya memerlukan kad pengenalan (IC), kad bank (kredit atau debit) dan borang perjanjian untuk puan tandatangan sahaja.

s

Usah fikir lama. Ramai yang menyesal tak dapat model King Top yang dulu. Tangguh-tangguh sampai promosi dah habis. Sedih sangat. Cepat isi nama dan no telefon anda jika serius nak miliki Iris hari ini. Saya akan call anda semula dalam masa 12 jam. 

Telefon saya;
Ahmad Syahir

 +6014 5128 128

Jika Anda Lebih Selesa untuk Whatsapp, Tekan Butang di bawah. 

Saya nak iris top


Bagaimana anda mahu dihubungi?
CallSMSWhatsapp