ADAKAH ANDA MENGALAMI SIMPTOM ASIDOSIS? 

Tahukah anda 85% manusia tidak tahu mereka mengalami Asidosis?   

 Apa itu Asidosis? 

Asidosis adalah proses yang menyebabkan keasidan meningkat dalam darah dan tisu badan. Kebanyakan penyakit berkait rapat dengan asidosis atau tisu berasid. Apabila badan anda berasid, tisu juga berasid, anda secara tidak sengaja menjemput penyakit masuk ke dalam badan. 

promosi cuckoo

Sumber : Medical Encyclopedia: Metabolic Acidosis: Causes and Symptoms by Altha Roberts Edgren. 

Jika anda sering mengalami simptom-simptom seperti sakit kepala, mudah mengantuk, cepat letih, batuk, cirit birit, sesak nafas, jantung berdegup laju, loya, muntah dan banyak lagi anda berkemungkinan besar mengalami asidosis!

Nak Tahu Cara Melawan Asidosis Supaya Lebih Sihat Sepanjang Masa?

Kawal pemakanan anda dengan ketat..

kebaikan air alkali

Untuk menghalang gejala asidosis berlaku, kita sebenarnya perlu mengamalkan diet yang ketat. Kurangkan air gas, soda, air tenaga, popcorn, keju, alkohol, jeruk, coklat, kek, kacang panggang, cuka, gula, pemanis, kopi, teh, jus buah (bukan oraganik), kacang pistachio, daging, roti putih, kekacang, tepung. Bahkan anda tidak boleh mengambil banyak telur, ikan, soya, kelapa, plum, beras perang, barli, koko, oats, hati, tiram dan salmon. Semua tak boleh, jadi nak makan apa? 

Kita tak akan dapat mengawal pemakanan terlalu ketat kerana tidak akan mampu berbuat demikian. Lagi-lagi dengan situasi kehidupan sekarang semuanya nak cepat dan mudah. Jadi kita lebih memilih makanan yang sedap, mudah dan cepat tersedia seperti makanan diproses, air tin, perasa msg dan banyak lagi!

Jadi Cara Paling Mudah Melawan Gejala Asidosis ialah Neutralkan Badan! Bagaimana?

Ya..Kini ada caranya..

Amalkan Air Berkali Ringan Cuckoo dalam Diet Seharian Anda. 

testimoni king top

 Apa Kelebihan Penapis Air Cuckoo? 

1 – Standard WHO

Penapis Air Cuckoo mematuhi standard Kualiti Air Minum yang digariskan World Health Organization (WHO). Tiada standard yang lebih baik dari garis panduan yang ditetapkan WHO. 

2 – Lebih Jimat Air

Penapis Air Cuckoo tidak menggunakan Sistem RO (Osmosis Terbalik) yang akan discharge air kotor ke luar. Sistem RO ini membuang hampir 50% air keluar. Tetapi jangan bimbang, penapis air Cuckoo menggunakan teknologi terbaru yang dikenali sebagai Nano Positif. Semua kotoran dari air seperti karat dan klorin masuk ke filter secara terus malah tidak menghapuskan mineral air seperti sistem RO. Sistem Nano Positif ini tiada discharge air keluar, jadi lebih jimat tanpa pembaziran. 

3 – Lebih Jimat Elektrik 

Model terbaru Iris dilengkapi Energy Eye Sensor yang menjimatkan penggunaan elektrik rumah anda. Anda tidak perlu bimbang bil elektrik melambung selepas memasang penapis air. 

4 – Lebih Selamat 

Untuk keselamatan anak dan keluarga anda, butang Child Lock direka khas. Peratus kemalangan yang tak diingini seperti anak melecur hampir tiada. 

5 – Lebih Berteknologi Tinggi 

Iris seperti model Icon, mempunyai navigasi suara Bahasa Melayu, English dan 中文. Selain fungsi 13 level suhu yang memudahkan kerja harian anda tanpa perlu campur air panas dan sejuk untuk dapatkan air suam. Hanya tekan-tekan, minum. Mudah bukan?   

Cuma perlu ingat, ingin mudah dan cepat sahaja belum cukup tapi anda sekeluarga perlukan tubuh badan yang sihat. Itulah yang diberikan penapis air Cuckoo kepada anda. Lengkap 3 dalam 1 – Mudah, Cepat dan Sihat! 

 

Klik Sini untuk Whatsapp Saya
promosi cuckoo

Syahir Zainuddin

HUBUNGI SAYA SEKARANG

014  5128 128Bagaimana anda mahu dihubungi?
CallSMSWhatsapp